Het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org

Je hebt de knoop doorgehakt! Je wilt een website en dit keer ook echt. Misschien is nog niet alles 100% helder, maar dit keer ga je doorbijten. Dan is deze post voor jou. Te vaak zie ik verwarring over domeinnamen, WordPress, hosting en WordPress.com. Met onnodige teleurstelling als gevolg. In deze blogpost vertel ik je wat moet weten om de juiste keuzes te maken voor jouw situatie.

“Het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org” verder lezen

Betalingen accepteren met WordPress

Wie wil er nou geen geld verdienen met z’n website!? Maar waar begin je, wat is een goede oplossing voor jouw situatie? In deze post probeer ik een overzicht te geven van de mogelijkheden om betalingen via je website te accepteren, door helderheid te scheppen in het oerwoud van Payment Service Providers, Payment Gateways, Plug-ins en Webshops.

“Betalingen accepteren met WordPress” verder lezen

WordCamp Nijmegen

Ook in 2019 wordt er weer een WordCamp Nijmegen georganiseerd. Bekijk de laatste updates op 2019.nijmegen.wordcamp.org

WordPress is meer dan een systeem om mee te bloggen: tientallen miljoenen websites zijn gebaseerd op WordPress. Sommige bronnen beweren zelfs meer dan 28% van het web. Talloze ondernemingen en zelfstandigen verdienen dan ook hun boterham dankzij WordPress, met een wereldwijd actieve gemeenschap als resultaat. De activiteiten van die gemeenschap bestaan feitelijk uit de organisatie van lokale bijeenkomsten die een dagdeel (meetup) of enkele dagen (WordCamp) in beslag nemen. Als organisatie van zo’n activiteit wordt je van ondersteuning en structuur voorzien door het WordPress Community Support (WCS).

“WordCamp Nijmegen” verder lezen

WordPress op je computer met Local by Flywheel

Onlangs liep ik tegen een nieuw stukje software aan: Local by Flywheel. Eerder hebben we een post gepubliceerd over het opzetten van een lokale WordPress installatie met Instant WP. Maar Instant WP heeft nadelen. Zo komt de software met een verouderde versie van WordPress en zit je vast aan de meegeleverde versies van Apache, PHP en MySQL. Het is daardoor bijvoorbeeld niet mogelijk om je site te testen in combinatie met PHP 7.

Local doet eigenlijk hetzelfde als Instant WP, maar nu heb je de keuze uit de webservers Apache en NGinx, diverse PHP versies (inclusief versie 7) en verschillende varianten van MySql. Binnen Local kun je meerdere WordPress installaties beheren, en je hebt de mogelijkheid om een blauwdruk te maken van een installatie (meer daarover verderop). Oh, en het ziet er ook nog gelikt uit, aan de slag dus!

“WordPress op je computer met Local by Flywheel” verder lezen

Maak WordPress sneller met deze optimalisatie tips

In de WordPress Cursus besteden we wat aandacht aan SEO, het beter gevonden worden in Google. In deze post wil ik wat dieper ingaan op een specifiek SEO onderdeel: de snelheid van je website. Als WordPress sneller werkt, wordt je website in theorie beter gevonden. Google rankt snelle websites hoger dan trage websites. Dat is één reden om een snelle site te willen. Het werkt natuurlijk ook gewoon fijn, zowel voor je gebruiker als voor jezelf. Maar waar begin je? En welke aanpassing levert het meeste op? In deze post beschrijf ik de tips voor WordPress optimalisatie die mij de meeste winst hebben opgeleverd.

“Maak WordPress sneller met deze optimalisatie tips” verder lezen