Veelgestelde vragen over de WordPress Cursus

Op deze pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen met betrekking tot de WordPress Cursus. We willen graag een kwalitatief goede cursus neerzetten waar je iets aan hebt en waar je tevreden over bent. Daarom willen we graag dat je de cursus alleen volgt als dit voor jou zinvol is. Daarom; staat jouw vraag er niet tussen of heb je meer informatie nodig, neem dan a.u.b. contact op.


Voor wie is de cursus?

De inhoud van deze WordPress Cursus is geschikt voor beginners. Voorkennis van WordPress is niet noodzakelijk, maar basis computervaardigheden zijn wel vereist. De cursus is nuttig voor iedereen die kennis over het werken met WordPress wil opdoen. Deelnemers aan de cursus zijn heel divers.

De cursus is (bijvoorbeeld) geschikt wanneer:
– Je een eigen blog wilt opzetten
– Je zzp’er bent en je eigen bedrijfswebsite zelf wil bouwen en/of beheren
– Jouw werkgever gebruik maakt van WordPress
– Je als leerkracht jouw leerlingen zelf websites wil laten bouwen
– Je IT’er bent die op een efficiënte manier WordPress onder de knie wil krijgen

Iedereen heeft zijn eigen reden om meer over WordPress te willen leren. Over het algemeen voldoet de cursus prima. Heb je toch twijfels? Neem dan gewoon even contact op.


Wat kan ik na de cursus?

In de cursus leer je hoe (je met) WordPress werkt. Je krijgt een vol programma voor je kiezen, waarin we je alle bagage geven om buiten de cursus zelfstandig met WordPress aan de slag te gaan.

Na de cursus heb je handmatig een WordPress installatie doorlopen en ben je in staat om een WordPress website op te bouwen en aan te passen. Je weet dan hoe je berichten en pagina’s aanmaakt en hoe je media kunt toevoegen aan je tekst. Je kent dan begrippen als plugin, thema en widget en weet wat ze doen, waar je ze kunt vinden en hoe je ze kunt instellen.
Daarnaast heb je kennis opgedaan van een aantal specifieke plugins die je helpen met (contact)formulieren, vindbaarheid (SEO) en beveiliging. Bekijk ook het volledige cursusprogramma.


Is Gutenberg / de blok-editor onderdeel van de cursus?

Ja, de cursus maakt gebruik van de laatste versie van WordPress en daarmee ook van de blok-editor.

Als je niet weet wat deze vraag precies betekent: sinds december 2018 is WordPress versie 5 vrijgegeven. Deze, en daarop volgende versies van WordPress bevatten een andere editor om de inhoud van de website te bewerken. De klassieke (TinyMCE) editor, had één invoerveld. Deze is nu vervangen met een editor die je de mogelijkheid geeft om je pagina uit kleinere, functionele, blokken op te bouwen.


Moet ik me voorbereiden op de cursus?

Ja en nee. Je hoeft je inhoudelijk niet voor te bereiden op de cursus. Wel vragen we je om van tevoren een (gratis) software programma te installeren. Dat hebben we tijdens de cursus nodig.

Het is trouwens verstandig om in de twee weken na de cursusdatum tijd vrij te plannen zodat je zelfstandig met WordPress aan de slag kunt. Duurt het te lang voordat je zelf met WordPress gaat werken, dan zul je merken dat je kennis snel is wegzakt.


Wat heb ik nodig voor de cursus?

Voor de cursus heb je alleen een laptop met werkende wifi nodig. Als je geen laptop tot je beschikking hebt, dan kun je er van ons één lenen. Een tablet is niet geschikt voor deze cursus.


Hoe werkt de aanmelding?

Je kunt je aanmelden voor de cursus via ticketservice IkBenAanwezig. In de kiosk zie je altijd welke data momenteel in de planning staan en kun je jouw plekje reserveren. Bij het reserveren voldoe je direct de betaling.

Na je registratie ontvang je in (de week van de cursus) de voorbereidingsmail. In deze mail staat wat je nodig hebt tijdens de cursus en praktische informatie zoals een routebeschrijving. In de agenda vind je de komende cursusdagen.


Moet ik nog meer weten?

Ja! Bij de cursus is een verzorgde lunch inbegrepen en door de dag heen is er koffie en thee. Na de cursus heb je een uur ondersteuning mocht je thuis onverhoopt vastlopen. De cursus wordt gegeven door Louis Wolf.


Ik heb speciale dieetwensen, is dat een probleem?

Nee hoor, dat is geen probleem. De lunch is meestal bij koffiebar First Things First. Op de kaart wordt al rekening gehouden met uiteenlopende dieetvoorkeuren, maar overleg is altijd mogelijk.

Bovenstaande is niet langer van toepassing. Stuur a.u.b. even een mailtje.


En als de cursus eenmaal voorbij is?

Aan het einde van de cursusdag ontvang je een certificaat van deelname. In de dagen na de cursus ontvang je een afsluitende mail met wat handige informatie en de mogelijkheid om feedback te geven. Daarnaast kun je aanspraak maken op een uur ondersteuning mocht je na de cursus vastlopen. We laten je niet aan je lot over!

Ben je overtuigd? Dan kun je hier de komende cursusdata bekijken. Als je toch nog twijfelt, kijk eens wat anderen zeggen of neem contact op.