Programma WordPress Cursus voor beginners


10:00 – 12:45

Algemene introductie WordPress

We gaan in op wat WordPress precies is en hoe WordPress zich verhoudt tot andere systemen.

WordPress Installeren

In een oefenomgeving zullen we WordPress installeren en wijzen op aandachtspunten bij de installatie. Ook worden de belangrijkste instellingen ná de installatie behandeld.

Publiceren

Je leert hoe je Berichten en Pagina’s kunt aanmaken en beheren. Ook kijken we hoe je beide ‘post types’ kunt inzetten, afhankelijk van het doel van de website.

Menu’s

Over het opzetten van een gebruiksvriendelijke navigatiestructuur op je website.

Reacties

Bij het toestaan van reacties op je website komt het één en ander kijken. We gaan in op de overwegingen en handelingen die daarbij horen.

 


12:45 – 13:30

Lunchpauze

Bij deze workshop is een verzorgde lunch inbegrepen. Na een korte rondleiding door de gebouwen van het Honigcomplex, lunchen we bij één van de horeca gelegenheden op het terrein.

 


13:30 – 16:00

Media

Afbeeldingen, video’s en andere bestandstypes aan je website toevoegen en in je Artikelen en Berichten opnemen. Ook behandelen we externe content zoals Youtube en Vimeo.

Plugin’s en Thema’s

Breid de mogelijkheden van je website uit met Plugin’s en Thema’s. Leer hoe je plugin’s en thema’s kunt beoordelen en hoe je thema’s kunt aanpassen.

Widgets

Wat zijn widgets en hoe gebruik je ze op jouw website?

SEO

Het vindbaar maken van je website (Seach Engine Optimization) is een onderwerp op zich, maar een introductie is op z’n plaats bij het werken met WordPress.

Beveiliging

Hou hackers buiten de deur met een aantal eenvoudige handelingen.