WordPress community

WordPress community Nijmegen

Als je serieus met WordPress aan de slag gaat loont het de moeite om je te verdiepen in je lokale gemeenschap (community) en niet op je eigen eilandje te blijven zitten. Relevante personen, bedrijven of evenementen kunnen je op allerlei manieren verder helpen. Zo wordt in Nijmegen vier keer per jaar de WordPress Meetup Nijmegen georganiseerd voor ongeveer 100 bezoekers. Onderaan deze pagina vind je actuele informatie over deze bijeenkomst.

Opzet en doelgroep

De opzet van de WordPress Meetup Nijmegen wisselt, maar over het algemeen worden er twee gelijklopende presentaties (tracks) georganiseerd. Deze tracks worden vooraf gegaan door een keynote presentatie voor het volledige publiek. De twee daarop volgende tracks zijn gesplitst in business en development. Dat vertaal ik – redelijk vrij – naar gebruikers en ontwikkelaars. De ‘gebruikers’ zijn overwegend professionele gebruikers van WordPress: zzp’ers en ondernemers. Veel ontwikkelaars, waaronder ikzelf, schuiven graag aan bij de business track die vaak interessant en leerzaam is. Onder andere SEO, klantervaringen en webshops zijn onderwerpen die eerder voorbij kwamen. Als je geen kaas hebt gegeten van programmeren, dan raad ik je de development track af, die is erg technisch. Op de Meetup pagina zie je een overzicht van je medebezoekers als je je hebt aangemeld. Zo krijg je een interessant inzicht in wie er zich in jouw community bevinden.

Organisatie

WordPress Meetup Nijmegen wordt georganiseerd door drie partijen die in en rond Nijmegen opereren. Savvii levert professionele WordPress hosting. Het bedrijft optimaliseert haar hosting specifiek voor WordPress sites die snel moeten zijn. Eerder noemde ik ze al in m’n optimalisatie post. Mede organisator Yoast is de ontwikkelaar van Yoast SEO. Eén van de meest gebruikte WordPress plug-ins ter wereld. Het is ontzettend leuk dat een bedrijf als Yoast via deze Meetup heel benaderbaar wordt. De ontwikkelaars van zowel Yoast als Savvii zijn over het algemeen voltallig en herkenbaar aanwezig. Linus Wiggers is de derde organisator en ontwikkelt WordPress websites. Wil je een professionele website en heb je zelf geen tijd of zin om hiermee aan de slag te gaan, dan kun je bij hem terecht.

Ten slotte

Google PlayDe WordPress Meetup Nijmegen wordt goed bezocht. Het is dus zaak niet te lang te wachten met aanmelden als je langs wilt gaan. Kun je toch niet, meld je dan even tijdig af. Zo geef je andere geïnteresseerden de mogelijkheid de bijeenkomst te bezoeken.iTunes

Via de Meetup app voor Android en iPhone – te downloaden via de knoppen rechts – kun je je status eenvoudig updaten.

http://www.meetup.com/WordPress-Meetup-Nijmegen


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *